Overslaan en naar de inhoud gaan

Bivak Zandhoek

Opgelet: tijdens zomermaanden juli en augustus wordt er geen klein keukengerei of servies beschikbaar gesteld.

In the spotlight....

Bivak Zandhoek, een kampplaats voor elke vereniging

Voor wie?

Jeugdgroepen, scholen, muziek-gezelschappen, sportverenigingen en volwassenen.

Jeugdgroepen met hun jaarlijks terugkerende zomerkampen, scholen die boskampen organiseren, muziek-gezelschappen die gezellige oefenweekends organiseren, sportverenigingen door de nabijheid van diverse sportmogelijkheden en voor volwassenen, leerkrachten of groepen die een actieve link hebben met een erkende jeugdwerking ( oud-leiding ).

Door de aanwezigheid van een polyvalente zaal, een mooi kampvuur, een speelweide en een omgeving vol met recreatieve, educatieve en culturele tijdbestedingen is de Zandhoek een ideale uitvalsbasis.

Het nieuwe gebouw de Bosbeek is tevens geschikt voor anders-validen.

Ligging

Bivak Zandhoek is gelegente Opoeteren, een deelgemeente van Maaseik, grenzend aan de Duinengordel , een unieke natuurkern in het hart van de Limburgse Kempen op het Kempens Plateau. De landduinen in het gebied hebben een uitzonderlijk reliëf door hun uitgestrekte lengte en hun hoogte. Het natuurgebied ligt op het grondgebied van de gemeenten Meeuwen-Gruitrode, Opglabbeek, Maaseik en Bree.

Het omvat 3 omvangrijke wandelgebieden: Oudsberg (gelegen in het Gruitroderbos), Donderslag en Solterheide.

Centraal in het gebied ligt het Vlaamse natuurreservaat Oudsberg: de hoogste en grootste open stuifduin van Vlaanderen.

In de Duinengordel liggen daarnaast ook fiets- en ruiter- en menroutes voor toeristen en recreanten. (zie ook http://www.duinengordel.be/ ).

Bivak Zandhoek, een parel tegen de kempische duinengordel
Bivak Zandhoek, erkend door Toerisme voor allen

Onze erkenning: Toerisme voor allen

De missie: “ zoveel mogelijk drempels weg nemen die mensen verhinderen om op vakantie te gaan”.

Deze drempels kunnen van allerlei aard zijn, zowel fysieke, financiele of andere oorzaken kunnen mensen belemmmeren om volwaardig aan vakantie deel te nemen.

Bivak Zandhoek werkt hieraan nauw samen met Toerisme Vlaanderen . Het decreet Toerisme voor Allen legt vanaf 2004 nieuwe kwaliteits- en veiligheidsnormen op aan de bestaande toeristische verblijven. Door te voldoen aan deze normen hebben onze verblijven een erkenning “ jeugdverblijf type B “ verkregen. De erkenning en het bijbehorende label is ondertussen uitgegroeid tot een duidelijk herkenbaar kwaliteitslabel.